fbpx

20 Tips om je huis verkoopklaar te maken

Staat je huis al een tijd te koop? Of wil je jouw huis te koop gaan zetten? Dan zijn de onderstaande tips echt iets voor jou!

Bij het verkopen van je huis is het belangrijk om je huis zo ruim, licht en net mogelijk te presenteren! Maar hoe doe je dat?

Entree
1.  Begin bij de voordeur; zorg dat deze goed in de verf staat en schoon is. Een uitnodigende deurmat en seizoensbloemen maken de entree af

Woonkamer
2.  Ruim op! Vooral speelgoed en spullen voor huisdieren moeten uit het zicht zijn
3.  Zet kleine schemerlampen aan in donkere hoekjes
4.  Heb je een oude bank? Een plaid in een neutrale kleur doet wonderen
5. Krassen en plekken op meubels kun je d.m.v. lak of olie wegwerken

Keuken
6. De keuken moet brandschoon zijn, denk aan de afzuigkap, koelkast, kastjes en het aanrecht. Het aanrecht komt het beste leeg tot zijn recht, zet een fruitschaal of fles wijn neer als aankleding.

Badkamer
7.  De badkamer moet schoon zijn; denk aan de wastafel, de douche en het bad. Maar denk ook aan voegen, kitranden en het verwijderen van kalk

Slaapkamer
8. Zorg voor neutraal en mooi (nieuw) beddengoed

Garage
10. Ruim de garage op

Tuin
11. Ruim de tuin op en verwijder dingen die er niet thuis horen
12. Maak de tuinmeubels schoon
13. Repareer kapotte schuttingen
14. Maai het gras en bij kale plekken zaai het opnieuw in

Algemeen
15. Aspirant kopers willen graag uit het raam kijken; zet daarom de raambekleding grotendeels open en zet er geen spullen/meubels voor. Zorg ook voor schone ramen.
16. Maak alle kleine klusjes af; plinten erop, deurklinken vast, schilderwerk binnen en buiten netjes. Dit is heel belangrijk! Er wordt erg gelet op een nette afwerking.
17. Zorg ervoor dat persoonlijke dingen uit het zicht zijn; fotolijstjes en post zoveel mogelijk opruimen. Aspirant kopers hebben anders het gevoel in te dringen in andermans privacy.
18.  Breng overtollige meubels naar op een opslag of zolder
19.  Verwijder oud behang en vervang felle kleuren voor iets nieuws met neutrale kleuren

20. Het allerbelangrijkste, de juiste makelaar!

Of je jouw huis daadwerkelijk verkoopt, valt of staat bij “kijkers”. Hiervoor is het belangrijk om een goede makelaar te kiezen. Iedere makelaar kan een huis te koop aan bieden, maar de juiste makelaar zal meer doen en zorgen dat er ook echt ALLES aan gedaan wordt om jouw huis voor een goede prijs te verkopen!

Wil jij jouw huis verkopen voor de beste prijs? Neem snel contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende waardebepaling!

C&R Makelaars Roosendaal

X