fbpx

8 Slimme tips om je keuken op te knappen!

Ga je verhuizen en ben je niet tevreden met de keuken die er op dit moment in zit? Wij geven je graag tips om je keuken verkoopklaar te maken! 

Om je keuken een nieuwe (modernere) uitstraling te geven hoef je hem gelukkig echt niet compleet te vervangen of te renoveren. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de elementen die je wel mooi vindt in hun huidige staat te laten en de dingen waar je helemaal klaar mee bent/ versleten zijn te veranderen. Een goede voorbereiding is hierbij altijd goed, dit voorkomt dat je in een later stadium van je makeover tegen onvoorziene problemen aanloopt. Hoe je dit precies kunt doen en waar je aan moet denken lees je in dit artikel.

Kijk mee en laat je inspireren door onderstaande tips, ideeën en voorbeelden. Veel plezier!

1. Verfrissende tegels of stucwerk op de achterwand

Het werkblad en de achterwand bepalen voor een groot deel de uitstraling van je totale keuken. Probeer dus ook geen overhaaste beslissingen te maken wanneer je deze uit gaat kiezen. Je kunt kiezen voor een redelijk neutrale variant, die je aan vult met opvallende accessoires en decoratie om het af te maken. Wil je het liever iets uitbundiger aanpakken? Kies dan opvallende tegels of stoere betonstuc uit. Deze aanpassing geeft een heel nieuwe sfeer aan je keuken!

1d42eef56a2823e4de9e2491dcbe0590

2. Het vervangen van fronten

Je kunt de uitstraling van je keuken al compleet veranderen door te kiezen voor nieuwe fronten. Zijn je fronten nog prima in orde, maar staat je de kleur niet aan? Sommige kastdeuren kun je schuren en verven, maar misschien is zelfklevend folie ook wel een optie voor bij jou thuis. Ook kan het vervangen van de handgrepen al veel verschil maken.

bdfe1382d1ed2eae6df4d4e63266d6ae

3. Het veranderen van individuele elementen

Het kan ook zo zijn dat je juist heel tevreden bent met de kleuren, stijl en materialen van en in je keuken, maar dat de afwerking en details nog wat te wensen over laten. In dat geval kun je deze specifieke elementen natuurlijk gaan vervangen. Denk aan het plaatsen van nieuwe kraan en/of spoelbak, een stijlvolle afzuigkap of bijvoorbeeld de hangrepen van je lades en kastdeurtjes.

8de66c83bec75774c3417385a061baf0

4. Planten en bloemen

Planten en bloemen brengen natuurlijk sfeer aan elke ruimte in huis, een goede reden om ze ook in de keuken te plaatsen. Ga voor een grote vaas met lekker ruikende bloemen of ga juist voor meerdere kleine bloempotten? Ben je juist geen fan van bloemen? Ga dan voor frisse en groene planten. Je kunt gewoon kiezen voor kamerplanten maar als je liever een nuttige variant wilt is dat ook heel goed mogelijk. Kies voor munt, peterselie, bieslook of koriander. Deze zul je vast en zeker vaak gebruiken tijdens het klaarmaken van verschillende gerechten. Geen groene vingers? Als je toch graag planten of bloemen als decoratie wilt gebruiken kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een kunstplant.

6fcd1bf7c24001588456299f78caa474

5. Kastruimte en opbergmogelijkheden

Om een nette en georganiseerde keuken te behouden is het creëren voor voldoende opbergmogelijkheden een must! Is jouw keuken op dit moment een beetje rommelig en zie je hier graag verandering in? Breng dan een bezoekje aan de Ikea om bakjes, mandjes en potjes in te slaan. Afsluitbare glazen potten zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van je kruiden.
3381113d2a2eba515a472853ea2dadd2

6. Sfeervolle verlichting

Verlichting is erg belangrijk in een keuken. Dit maakt de keuken helemaal af, de zogenoemde finishing touch. Wanneer je kiest voor donkere kleuren is een goed lichtplan essentieel, net zoals in elke andere ruimte in je huis. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat je niet alleen overdag maar ook in de avond kunt genieten in een optimaal verlichte ruimte.
schermafbeelding-2018-03-21-om-07-53-36

7. Decoratie en accessoires

Wanneer de basis gezet is, kun je overgaan op het decoreren van je keuken. Door het kiezen voor unieke en sfeervolle accessoires zorg je dat deze ruimte een persoonlijke touch krijgt. Waar je zoal aan kunt denken? Kies voor bijzondere fruitschalen, een plateau met kaarsen, vaasjes en authentieke kookboeken.
9bb422e1e2ed1ff0f2e75e3852e57743

8. DE BASIS

Zorg dat de basis goed is! Denk aan de kitranden, schilderwerk en het voegwerk van de tegels. Zorg dat deze er netjes en schoon uitzien. Maak je keuken goed schoon en zorg dat ook oven en magnetron er zo netjes mogelijk uitzien.

Heel veel succes! Voor meer tips mag je altijd contact opnemen met C&R MAKELAARS

X