fbpx
C&R Makelaars

Hoe bereid je je voor op een bezichtiging bij jou thuis?

istock-500928382-1170x902Eindelijk is het dan zover, je hebt de stap gemaakt om je huis te koop te zetten. In spanning wacht je af wanneer de eerste bezichtiging zal plaatsvinden. Zeker in deze tijd, waarbij de communicatie via social media ervoor kan zorgen dat dit sneller is dan je had durven dromen, kun je hier maar beter op voorbereid zijn.

Wanneer je weet dat er potentiele kopers langskomen voor een bezichtiging zijn de meeste verkopers zich ervan bewust dat er opgeruimd dient te worden. Naast schoonmaken en opruimen kun je echter nog meer doen om het huis aantrekkelijker te maken voor potentiele kopers. Bijgaand een aantal tips om de woning zo goed mogelijk aan te prijzen:

  • Verwijder zoveel mogelijk losse accessoires: Wanneer de vensterbank en kast volstaan met accessoires, probeer deze dan zoveel mogelijk uit het zicht, zoals in de kast, te plaatsen.
  • Berg persoonlijke spullen op: Tijdens een bezichtiging wil je dat de potentiele kopers zich direct thuis voelen. Dit gevoel kun je versterken door persoonlijke spullen op te bergen. Je kunt hierbij denken aan foto’s van jou en je familie, maar denk ook aan religieuze voorwerpen zoals buddha’s en kruizen.
  • Een lichter huis oogt ruimtelijker: Lichte tinten zorgen voor een neutralere en ruimtelijkere uitstraling. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een instapklare woning. Een likje verf in ruimten met felle of donkere kleuren doet wonderen.
  • Zorg voor zo weinig mogelijk achterstallig onderhoud: Afbladderende verf, kapotte ruiten of missende plinten geven de indruk dat het huis onderhevig is aan achterstallig onderhoud. Dit kan potentiele kopers de indruk geven dat er wellicht nog meer achterstallig onderhoud is aan de woning. Zorg ervoor dat kleine reparaties uitgevoerd worden om een betere indruk achter de laten op de potentiele kopers.
  • Geurtjes: Zorg voor een aangename geur in huis. Je hoeft echt geen appeltaart te bakken, maar een muffe of zweetvoetengeur is voor niemand aantrekkelijk. Zet eventueel een paar uur voor de bezichtiging de ramen open om frisse lucht binnen te laten.
  • Licht in huis: Zorg dat het licht van buiten naar binnen kan door gordijnen, zonneschermen en rolluiken te openen. Zelfs een hordeur of lamellen kunnen het licht tegenhouden, dus verwijder deze waar mogelijk.
  • Dek bedden op: Onopgemaakte bedden geven een rommelige indruk. Zorg dat deze netjes opgedekt zijn.
  • Huisdierenspullen: Zorg dat de hondenvoederbak, de kattenbak en andere dierenhuisspullen niet meteen in het zicht staan. Verwijder daarnaast dierenharen zoveel mogelijk en zorg er bij voorkeur voor dat de hond/kat op het moment van de bezichtiging niet aanwezig is.

Soms wordt je zelf blind voor bepaalde zaken die een negatieve indruk kunnen hebben op het beeld dat potentiele kopers van de woning krijgen. Vraag eventueel een vriend of je makelaar om een rondje door het huis te lopen en te vertellen welke zaken hem/haar opvallen. Succes!

X