fbpx

Eerst kopen of toch eerst verkopen?

Een prachtige locatie, genoeg ruimte voor iedereen en dan die badkamer.. Je weet het zeker. Dit is hem! Snel handelen en een bod uitbrengen, want er zijn meer kapers op de kust. Alleen sta je voor een dilemma: je oude huis is nog niet verkocht. Wat is nu verstandig? Eerst je huis verkopen en dan je droomhuis kopen of je droomhuis maar laten schieten?

Als makelaar krijgen we deze vraag vaak maar helaas pindakaas.. Een algemeen antwoord op deze vraag kunnen wij niet geven. Iedere situatie en iedere woning, maar vooral ook ieder mens is anders. Bovendien zijn er voor- en nadelen aan beide situaties.

REDENEN OM EERST JE WONING TE VERKOPEN
1. Je hebt de verwachting dat je huidige woning lang te koop staat;
2. Je wilt precies weten wat de huidige woning opbrengt, zo weet je ook het budget voor de nieuwe woning;
3. Je hebt de overwaarde nodig voor de aankoop van de nieuwe woning.

Als je je woning eerst verkoopt, houdt er dan rekening mee dat de nieuwe bewoners wellicht snel in de woning willen intrekken. Je moet dan zelf snel op zoek naar jouw eigen droomwoning. Maar is deze snel te vinden? Is er een tussenoplossing mogelijk? Wil je dat überhaupt, want dat betekent niet één keer maar twee keer verhuizen. Eerst naar je (tijdelijke) woning en daarna naar je nieuwe droomwoning.

Besluit je toch om eerst te kopen? Overweeg dan serieus om de verkoop van de huidige woning ook zo snel mogelijk te starten. Dat wilt zeggen: zorg dat het huis er spic en span uitziet, alle kleine reparaties gedaan zijn en dat foto’s en plattegronden gemaakt zijn. Alles staat klaar en als de deal met de verkopers van jouw nieuwe woning rond is, is het letterlijk nog maar één druk op de knop en de woning staat online.

REDENEN OM EERST JE DROOMWONING TE KOPEN
1. Als je je droomhuis gevonden hebt en je wilt voorkomen dat iemand anders het koopt;
2. Als je verwacht dat je huidige woning snel wordt verkocht;
3. Als je genoeg financiële ruimte hebt om dubbele woonlasten te betalen of een lager bod van de woning te accepteren.

Meer weten over je persoonlijke situatie? Maak een afspraak met ons, wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens ons bezoek hoor je alle details over de woningmarkt en de buurt. Verder geven wij inzicht in de te koop staande- en verkochte woningen in de omgeving, zodat je een goed beeld hebt van de waarde van de huidige woning. Na ons bezoek ben je helemaal bijgepraat!

Bel, app of mail ons gerust voor een oriënterend gesprek. Wij kijken uit naar je uitnodiging!

X