fbpx

Europese dag tegen woninginbraak

Vandaag is het ‘European Focus Day’, dé Europese dag tegen woninginbraak. We weten allemaal wel dat we door de juiste maatregelen te treffen veel kunnen doen om woninginbraak te voorkomen. De meest voorkomende tips zijn :

– Maak niet bekend via Social Media dat je niet thuis bent
– Zorg voor goede sloten voor op de deuren
– Ramen en deuren dicht, ook al ben je maar even weg

Daarnaast kun je gebruik maken van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit is een kwaliteitskeurmerk voor woningen die tegen inbraak zijn beveiligd. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Bovendien geven de meeste verzekeraars korting op de premie van je inboedelverzekering als je woning gecertificeerd is. Wil jij een PKVW aanvragen? Kijk dan hier welk erkend PKVW bedrijf bij jou in de buurt zit.

De eisen van het Politiekeurmerk Veilig woning zijn als volgt:

• Er moet goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren aanwezig zijn. Eventueel ook op de schuur of garage als de woning via een tussendeur bereikbaar is.
• Er moet verlichting bij de buitendeuren aanwezig zijn.
• Er moet goed zicht zijn op degene die voor de deur staat wanneer er iemand voor de deur staat. Het is belangrijk dat er goed zicht is op de straat vanuit de woning, maar ook dat de woning vanaf de straat goed zichtbaar is. Dit laatste bevordert namelijk de sociale controle en verminderd de kans op inbraak.
• Er moeten rookmelders op elke etage aanwezig zijn. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen zegt namelijk ook iets over brandveiligheid.
(Bron: Politiekeurmerk.nl)

X