fbpx

In 8 stappen je keuken opknappen

Is je keuken toe aan een (kleine) opknapbeurt? Om je keuken een nieuwe uitstraling te geven hoef je hem gelukkig niet compleet te vervangen of te renoveren. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de elementen die je wel mooi vindt in hun huidige staat te laten en de dingen waar je helemaal klaar mee bent/ versleten zijn te veranderen. Een goede voorbereiding is hierbij altijd goed, dit voorkomt dat je in een later stadium van je make-over tegen onvoorziene problemen aanloopt. Hoe je dit precies kunt doen en waar je aan moet denken lees je in dit artikel.

1. Verfrissende tegels of stucwerk op de achterwand

Het werkblad en de achterwand bepalen voor een groot deel de uitstraling van je totale keuken. Probeer dus ook geen overhaaste beslissingen te maken wanneer je deze uit gaat kiezen. Je kunt kiezen voor een redelijk neutrale variant, die je aan vult met opvallende accessoires en decoratie om het af te maken. Wil je het liever iets uitbundiger aanpakken? Kies dan opvallende tegels of stoere betonstuc uit. Deze aanpassing geeft een heel nieuwe sfeer aan je keuken!

1d42eef56a2823e4de9e2491dcbe0590

2. Vervang de frontjes

De uitstraling van je keuken kan compleet veranderen door enkel te kiezen voor nieuwe frontjes. Ben je de frontjes nog niet beu, maar de kleur wel? Geef ze dan een likje verf! Of wrap je keuken met speciaal folie. Nu nog andere handgreepjes erop, en je hebt een compleet nieuwe keuken!

bdfe1382d1ed2eae6df4d4e63266d6ae

3. Specifieke elementen veranderen

Ben je nog hartstikke tevreden met de keuken, maar wil je hem wat opleuken? Dan is het een optie om specifieke elementen te vervangen. Denk aan het plaatsen van een nieuwe kraan en/of spoelbak, een stijlvolle afzuigkap of bijvoorbeeld de hangrepen van je lades en kastdeurtjes.

8de66c83bec75774c3417385a061baf0

4. Planten en bloemen

Met planten en bloemen breng je sfeer aan in elke ruimte in je huis. Een goede reden om ze dus ook in de keuken te plaatsen. Ga voor een mooie, grote vaas met lekker ruikende bloemen of ga juist voor meerdere, kleine bloempotten.

Ben je geen fan van bloemen? Kies dan voor frisse en groene planten. Je kunt kiezen voor gewone kamerplanten, maar ook voor planten waar je wat aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan munt, peterselie, bieslook of koriander. Komt nog goed van pas ook tijdens het koken! Heb je geen groene vingers? Dan kun je altijd nog kiezen voor een kunstplant.

6fcd1bf7c24001588456299f78caa474

5. Kastruimte en opbergmogelijkheden

Om een nette en georganiseerde keuken te behouden is het creëren voor voldoende opbergmogelijkheden een must! Is jouw keuken op dit moment een beetje rommelig en zie je hier graag verandering in? Breng dan een bezoekje aan de Ikea om bakjes, mandjes en potjes in te slaan. Afsluitbare glazen potten zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opbergen van je kruiden.
3381113d2a2eba515a472853ea2dadd2

6. Sfeervolle verlichting

Verlichting is erg belangrijk in een keuken. Dit maakt de keuken helemaal af, de zogenoemde finishing touch. Wanneer je kiest voor donkere kleuren is een goed lichtplan essentieel, net zoals in elke andere ruimte in je huis. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat je niet alleen overdag maar ook in de avond kunt genieten in een optimaal verlichte ruimte.
schermafbeelding-2018-03-21-om-07-53-36

7. Een goede basis

Zorg dat de basis goed is! Denk aan de kitranden, schilderwerk en het voegwerk van de tegels. Zorg dat deze er netjes en schoon uitzien. Maak je keuken goed schoon en zorg dat ook dat de oven en magnetron er zo netjes mogelijk uitzien.

9bb422e1e2ed1ff0f2e75e3852e57743

8. Decoratie en accessoires

Wanneer de basis gezet is, kun je overgaan op het decoreren van je keuken. Door te kiezen voor unieke en sfeervolle accessoires zorg je dat deze ruimte een persoonlijke touch krijgt. Waar je zoal aan kunt denken? Kies voor bijzondere fruitschalen, een plateau met kaarsen, vaasjes en authentieke kookboeken

X