fbpx

Maak je tuin summerproof

Het zonnetje schijnt steeds vaker, de vogeltjes beginnen ’s ochtends vroeg al te fluiten en het blijft langer licht. En wij hebben de lentekriebels te pakken. Het is dus de hoogste tijd om de tuin weer zomer klaar te maken! Om je hierbij te helpen, hebben wij 5 handige tips opgesteld. Zo is jouw tuin binnen no-time summerproof.

Verwijder het vuil uit je tuin

Houd je tuingereedschap in de aanslag. Het is belangrijk dat je begint met het schoonmaken van je tuin voordat je begint met het gezellig maken van je buitenplek. Haal alle dode bladeren, rondslingerende takken en het onkruid uit je tuin. Hierdoor zorg je ervoor dat er genoeg plek is voor nieuw leven.

Zorg voor je gazon

Heb je een gazon? Dan is dit hét moment om je gazon goed aan te pakken. Begin met het bemesten van het gazon. En op het moment dat het niet meer vriest, is het tijd om er met de grasmaaier overheen te gaan. Zo ziet het er weer fris uit. Heb je kale plekken in het gras? Vul deze dan met zaadjes. Daarnaast is het aan te raden om het gazon nog eens goed te bemesten, zodat het weer helemaal klaar is voor een lange zomer!

Maak je terras schoon

Als al het vuil zoals dode bladeren, takken en onkruid weggehaald is, is het tijd om het terras schoon te maken. Pak de hogedrukspuit om de aanslag van je tegels af te spuiten. Zijn je tegels hier niet geschikt voor? Dan biedt een drukspuit met schoonmaakazijn de ideale uitkomst. Ga net zo lang door totdat alle groene aanslag verdwenen is.

Neem je tuinmeubels af

De tuin is weer netjes, het terras is weer schoon… Nu je tuinmeubels nog. De kans is groot dat ook je meubels een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Voor het schoonmaken van je tuinmeubelen kun je eveneens een hogedrukspuit gebruiken, maar vaak is een vochtige doek al voldoende. Zijn de meubels weer schoon? Fleur dan de boel op met leuke accessoires. Deze geven net dat beetje extra sfeer.

En… zet de bloemetjes buiten!

Is alles weer spic en span? Dan is het tijd voor de laatste stap, namelijk nieuwe bloemen en planten aanschaffen! Maak het zo bont als je zelf wilt. Zo is je tuin binnen de kortste keren omgetoverd tot jouw nieuwe favoriete plekje voor deze zomer.

 

X