fbpx
C&R Makelaars

Verkoop van een huis tijdens scheiding

Je partner en jij gaan scheiden, wat een emotionele periode is. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er geregeld moet worden en waar je op moet letten. Moet je eerst scheiden voordat je het huis verkoopt of andersom? Wij geven je informatie over de beschikbare opties.

Eerst scheiden of eerst het huis verkopen?

Er is geen regel dat je het huis eerst moet verkopen voordat je kunt scheiden. Maar het kan wel fijner zijn om het huis snel te verkopen en de scheiding achter de rug te hebben.

Uitkopen van je partner

Als jij in het huis wilt blijven wonen en je ex-partner is daar tevreden mee, is het normaal om je ex uit te kopen. Dan neem je het stuk van de woning en hypotheek van je ex-partner over. Of het echt mogelijk is om je ex-partner uit te kopen, bekijkt de hypotheekverstrekker.

Verkoop van de woning

Als jullie besluiten om het huis te verkopen, is het belangrijk dat jullie beiden op dezelfde golflengte zitten met de verkoopmakelaar. Wij komen graag bij jullie langs om te horen wat jullie wensen zijn.

Aankoop van een volgende woning

Wanneer je besluit niet in het huis te blijven wonen, is het waarschijnlijk nodig om een nieuwe woning te kopen. Om dit te kunnen realiseren, is het vereist om een koopovereenkomst te sluiten en een hypotheek af te sluiten nadat je een ondertekend echtscheidingsconvenant hebt. Houd er rekening mee dat de echtscheiding ook uitgesproken dient te zijn in de rechtbank en ingeschreven bij de gemeente. Wij helpen je graag bij het vinden van een nieuwe woning. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we graag je wensen.

X