fbpx
C&R Makelaars

Je huis verkoopklaar maken

Heb je plannen om je huis te verkopen? Of staat je woning al een tijdje te koop? Spannend! Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk kijkers trekken. En dit doe je door je woning op zijn mooist te presenteren aan de wereld. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je opgesteld. Met onze tips trek je zoveel mogelijk kijkers én kopers naar jouw woning!

Tip 1: Strak en licht

Mensen vinden het lastig om door een woning heen te kijken. Dit gaat lastiger wanneer je overal felle kleuren gebruikt. Een tip van ons is dan ook om sommige muren te witten. Kijkers willen zo min mogelijk afgeleid worden door jouw persoonlijke smaak, zodat ze hun eigen smaak erin kunnen portretteren. Berg daarnaast losse spullen zoveel mogelijk op. Dit zorgt voor een rustig en strak geheel.

Tip 2: Opgeruimd staat netjes

Van een rommelig huis wordt niemand blij. Een opgeruimd huis is dan ook echt een must. Maar, waar begin je? Ons advies is om van boven naar beneden te werken. Dit zorgt ervoor dat je gestructureerd te werk gaat en geen enkele kamer vergeet.

Tip 3: Voer kleine reparaties uit

Een losse plint, die krakkemikkige deurklink… Hierdoor lijkt je huis slecht onderhouden. Dat gevoel willen we natuurlijk niet creëren! Probeer deze soort kleine zaken dan ook op te lossen, zodat het weg is tijdens bezichtigingen.  

Tip 4: Zorg voor de juiste temperatuur in huis

Mensen willen zich thuis voelen in een nieuwe woning. Door te zorgen voor de juiste temperatuur, zorg je voor dit gevoel. Het valt wellicht niet op, maar potentiële kopers voelen zich hierdoor wél direct thuis. En daar draait het om!

Dus, maak je huis lekker warm voor een bezichtiging in de winter en zorg voor voldoende ventilatie op een warme zomerdag. Twijfel je over de juiste temperatuur? Laat dan iemand van buiten even langskomen om de temperatuur te testen.

Tip 5: Een heerlijke geur doet wonderen

Niet alleen de juiste temperatuur laat mensen zich thuis voelen, ook de geur in de woning speelt een rol. Een onaangename geur zorgt ervoor dat kijkers geen prettig gevoel overhouden aan de woning. Wanneer je je woning verkoopklaar aan het maken bent, is het dus belangrijk om ook aandacht te besteden aan de geur in huis.  

Tip 6: Haal persoonlijke spullen weg

Sorry, not sorry: potentiële kopers zijn niet geïnteresseerd in jouw privé leven. Haal alle persoonlijke foto’s, souvenirs en knutselwerkjes van je kinderen weg. Dit helpt een potentiële koper met het inbeelden dat hij of zij er zelf woont.

Tip 7: Ruim de tuin op

Misschien dat de tuin niet zo 1, 2, 3 in je gedachte verschijnt tijdens het verkoopklaar maken van je huis. Maar toch heeft de tuin invloed op de uitstraling van je huis. Koop een paar nieuwe planten en een mooie tuinbank (kan je die mooi meenemen naar je volgende huis!). Het resultaat? Je tuin ziet er gelijk een stuk gezelliger uit. Vergeet niet de bomen en struiken een beetje te snoeien. Dat is niet alleen mooier, de woning is door de gekortwiekte planten binnen ook meteen een stuk lichter.

Verkoopplannen?

Heb je verkoopplannen? Wij helpen je graag! Jouw woning verkopen doe je niet elke dag. Daarom hechten wij veel waarde aan jouw wensen en ideeën. Wij ontzorgen je van begin tot eind zodat jij met een gerust hart jouw woning te koop zet. We komen graag bij je langs om jouw wensen te bespreken. Tijdens een kennismakingsgesprek geven we je gratis verkoopadvies en beantwoorden we al jouw vragen.

X