fbpx

Zo verhoog je de waarde van jouw woning

Er zijn meerdere punten waardoor je de waarde van je woning kunt verhogen. Handig om te weten als je verhuisplannen hebt en je je woning met het beste resultaat wilt verkopen. Of wanneer je je woning wilt verbouwen, maar niet weet wat het precies doet voor de waarde van jouw woning. In deze blog vertellen we hoe je de waarde van je woning kunt verhogen.

Wat bepaalt de waarde van een woning?

Allereerst is het handig om te weten welke punten de waarde van jouw woning bepalen. Hieronder hebben we een opsomming van factoren die de waarde van jouw woning beïnvloeden:

  • De locatie;
  • Het type huis;
  • De staat van de woning;
  • De afmetingen;
  • De duurzaamheidsfactor.

De locatie is één van de meest voor de hand liggende punten, maar ook één van de belangrijkste factoren. Hoe ver is het naar het centrum, zijn er scholen in de buurt en in wat voor soort wijk ligt de woning? Deze aspecten spelen allemaal mee. En wat voor soort huis is het? Een eengezinswoning of juist een vrijstaande woning?

Daarbovenop wordt er gekeken naar de staat van een woning. Is er veel achterstallig onderhoud, of juist helemaal niet? Het aantal vierkante meters spelen eveneens een rol in de waarde van het huis. Zowel het woonoppervlakte als het perceeloppervlakte.

Tips om de woningwaarde te verhogen

Je weet nu welke aspecten meegenomen worden in het bepalen van een woningwaarde. Aan een aantal factoren kun je niks veranderen, zoals aan bijvoorbeeld de locatie. Maar er zijn genoeg andere mogelijkheden om de waarde van je woning te verhogen.

Verduurzaam je woning

Ga je je woning verduurzamen? Dan is de waardevermeerdering van de investering zo’n 75 tot 100%. Daarbij bespaar je extra op je energiekosten. Er zijn een aantal zaken die je zelf kunt doen om je woning duurzamer te maken, maar er zijn ook duurdere opties om je woning energiezuinig(er) te maken. In de blog ‘Tips om je huis energiezuinig te maken’ van Homi Makelaars lees je meer over het verduurzamen van je woning.

Renoveer je keuken

Wanneer je liever bestaande ruimtes opknapt, is de keuken een goede plek om mee te beginnen. Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak, maar een tijdloze keuken werkt altijd goed. Je hoeft hierbij niet eens perse een gloednieuwe keuken aan te schaffen. Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om je keuken te laten wrappen. Zo heb je voor een relatief laag bedrag toch een nieuwe keuken. Zorg daarbij voor inbouwapparatuur van goede kwaliteit, en de waarde van je woning gaat omhoog.  

Meestvoorkomende projecten

Onderstaand vind je de meestvoorkomende projecten terug en wat de waardevermeerdering van zo’n investering is.

Onderhoud en afwerking

Een goede onderhoudsstaat en afwerking spelen eveneens een rol in de waarde van je woning. En door het onderhoud bij te houden, voorkom je dat je huis daalt in waarde. Achterstallig onderhoud beïnvloedt niet alleen het wooncomfort, het houdt ook kopers tegen op het moment dat jij je woning gaat verkopen. En wanneer er wel interesse is in de woning, zullen de te maken kosten voor het onderhoud meegenomen worden in het bod. Dit voorkom je door je woning goed te onderhouden.

Check de waarde van je woning

Ben je benieuwd wat jouw woning op dit moment waard is? Neem dan snel gratis en vrijblijvend contact met ons op!

X