fbpx

Vrijstelling overdrachtsbelasting wordt verhoogd in 2023

Goed nieuws voor woningkopers! De startersvrijstelling wordt per 1 januari 2023 verhoogd van €400.000,-  naar €440.000,- . Dus, ben jij tussen de 18 en 35 jaar en opzoek naar een koopwoning? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de startersvrijstelling overdrachtsbelasting. Dit houdt in dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen als je een woning aankoopt. Wat het precies inhoudt, vertellen we je in deze blog.

Verhoging startersvrijstelling overdrachtsbelasting 2023

Per 1 januari 2023 wordt de startersvrijstelling dus verhoogd van € 400.000,-  naar  € 440.000,- . Ben je momenteel al bezig met het kopen van een woning, maar krijg je de financiering niet rond? En ligt de aankoopsom net boven € 400.000,-? Ga dan in gesprek met jouw makelaar en zorg ervoor dat de overdracht pas in 2023 plaatsvindt. Als je voldoet aan de voorwaarden, kan dit namelijk precies het verschil maken om de woning alsnog gefinancierd te krijgen! Welke voorwaarden dit zijn, hebben we hieronder voor je opgesomd.

Voorwaarden startersvrijstelling

  • Je bent tussen de 18 en 35 jaar oud.
  • Je koopt een woning van maximaal € 440.000,-.
  • Je kunt aantonen dat je zelf voor langere tijd in het huis gaat wonen.
  • Je hebt nog niet eerder gebruik gemaakt van de startersvrijstelling.

Om gebruik te maken van deze startersvrijstelling heb je een Verklaring overdrachtsbelasting startersvrijstelling nodig. Hierin verklaar je dat je aan de voorwaarden voor de vrijstelling voldoet. Ben je benieuwd of dat jij voldoet aan deze voorwaarden, of heb je andere vragen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op!

 

X